طريقة عمل الحمام الكداب بالخطوات مصورة - منتديات غزل وحنين

طريقة عمل الحمام الكداب بالخطوات مصورة - منتديات غزل وحنين

 

طريقة عمل الحمام الكداب بالخطوات مصورة











































الحمام
الكداب نوع من اطباق الفراخ ولكنه احلى من الحمام وطريقته سهلة وشكله مثل
الحمام المحشى ويمكن حشوه باى حشوة تفضليها وهنقدملك طريقة عمل الحمام
الكداب بالخطوات مصورة




المقادير





4 اوراك دجاج مخلية من العظم ماعدة العظة السفلية متبلة بملح وفلفل وورق لورا وملعقة عصير ليمون ونصف ملعقة قرفة وملعقة صغيرة كركم

مقادير الحشوة





كوب ارز مغسول ومصفى



رشة جوزة الطيب



ملعقة صغيرة حبهان مطحون – ملعقة فلفل اسود – ملعقة ملح – ملعقة قرفة



2 بصلة مفرومة



ملعقة زيت

الطريقة





فى اناء يتم وضع الزيت ثم البصل والارز والتوابل وتشوح جيدا على ناز عالية مع التقليب المستمر















ثم يضاف كوب ماء مغلى ويقلب ويترك حتى يتشرب الماء ثم نهدىء النار حتى يسوى الارز ثلاث اربع سوا











وده شكله بعد السوا وممكن اضافة بسلة وجزر او اى خضروات تفضلوها للحشوة











ده شكل الورك بعد ما ازلنا العظم وتركنا العظمة اللى تحت وترك متبل لمدة ساعة نفرده بالطريقة دى











ونبدا بحشوه كما بالصورة











ويمكن حشوه لحمة مفروة معصجة او مشوحة بالبصل والبهارات











ثم يلف بهذه الطريقة مثل الرول











و
نقفلها بطريقتين اختارى ما يناسبك اما تخيط بالخيط والابرة او تلف بالخيط
والافضل الخياط عشان تتماسك و اللى تختاريه اقفليه زى ما تحبى












فى حلة او اناء كبير نضع 2 حبة مستكة او لبان دكر وملعقة زبدة وملعقة زيت ونتركها حتى تذوب المستكة











ثم نضع الحمام الكداب او الوراك المحشية ونشوحها حتى تأخذلون على نار عالية



ويمكن
وضع شرائح بصل فى صينية وشرائح بطاطس وتتبل وترص الاوراك بعد تشويحا فى
الفرن وتزود بقليل من الماء حتى تنضج او نسلقها مثل الطريقة التالية












نزودها بالماء المغلى حتى تغطى بالماء ونضيف البهارات وورق الغار او اللورا والملح والفلفل الاسود











ونبشر 1 طماطم ونضيفها للشوربة ونتركها تغلى ثم نهدىء النار حتى تنضج لن تأخذ وقت حوالى نصف ساعة











بعد ما نضجت تنشل من الشوربة











وتحمر فى الفرن او الزبدة











وتقدم والف هنا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق