وصفه شاورما الفراخ بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر

من وصفات الشيف حسن على قناه MBC مصر

نتيجة بحث الصور عن الشيف حسن على قناه MBC مصر

اسم الوصفه شاورما الفراخ
مقاديرومكونات الوصفه


(خبز الصاج)
500 جم دقيق
5 جم ملح
25 مل زيت
250 مل ماء
100 جم نشا للفرد


(التوميه)
300 مل ماء مغلى
1 بطاطس
5 جم ملح
5 جم ثوم
ابيض بيضه
250 مل زيت


(خيار مخلل)
لتر ماء مغلى
10 جم كمون
10 مل خل
10 جم ثوم
5 فلفل حبوب
10 جم نعناع
2 ورق لورا
ليمونه شرائح
10 جم ملح
250 جم خيار

(الحشو)
250 جم فراخ شرائح
25 جم بشر ليمون
25 جم بشر برتقال


(التتبيله)
50 مل لبن
25 مل خل
25 مل عصير ليمون
50 جم بصل مبشور
10 جم ثوم مفروم
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
5 جم حبهان بودر
5 جم قرنفل بودر
5 جم قرفه بودر
5 جم مستكه بودر


(التسويه)
25 مل زيت
100 جم طماطم شرائح
25 جم بقدونس مفروم

طريقه تحضيرالوصفه

لعمل خبر الصاج
– فى الميكسر نضيف دقيق وملح وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونقطعها كرات ونسيبها ترتاح نصف ساعه
– على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بسمك رفيع
– وعلى صاج البوتجازاوعلى دهر صينيه( لازم الصينيه تكون ساخنه) نضع العجينه تستوى على كل وجه دقيقه, ونغطيها بفوطه نضيافه

لعمل الثوميه
– فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف ابيض بيض ونقلبهم مع بعض ونضيف بطاطس مبشورة وثوم وملح ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص, ولمه تبرد نضربها فى الخلاط ونضيف زيت حبه حبه حتى الحصل على القوام المطلوب

لعمل الخيار المخلل
– فى اناء على النار فى ماء مغل نضيف ملح وخل وكمون وثوم فصوص وفلفل حبوب ونعناع وورق لورا وليمون شرائح تاخد غلاوة ونضيف الخيار وياخدوا غلاوة ونضعها فى اناء محكم الاغلاق


الشاروما
– فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال ونضع عليهم الفراخ ونقلبهم مع بعض كويس
– فى بوله نخلط لبن وخل وعصيرليمون وبصل وثوم وملح وفلفل وبهارات وقرفه وقرنفل وبهارات وحبهان وقرفه ومستكه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على شرائح الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة ساعه على الاقل فى الثلاجه
– فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وبقدونس ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
– نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
– على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
– وتقدم وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق