بطاطس وخرشوف بالفرن - منتديات غزل وحنين

بطاطس وخرشوف بالفرن - منتديات غزل وحنين


بطاطس وخرشوف بالفرن


إعداد: ريهام ماضي


صينية البطاطس بالخرشوف من الأكلات المغذية والخفيفة

فوائد الخرشوف: يقي من السرطان ويساعد في علاجه, مفيد للكبد ولتحسين الهضم وخفض الكوليسترول.

مده الطهى:45 دقيقة على درجة حرارة عالية.

الكمية:3 او 4 افراد.




المقادير:


200 جرام خرشوف نصف مطهى(معلب جاهز)

4 حبات بطاطس كبيرة مقطعه شرائح
كوب موزاريلا
3 شرائح شيدر
4 ملاعق دقيق ابيض
1 كوب لبن
1 كوب ماء
نصف كوب كريمة طبخ
توابل: ملعقه صغيرة ملح ملعقة صغيرة زعتر ربع ملعقة صغيرة قرفة ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود



الطريقة :

- نجهز البشاميل ضعي اللبن والماء والكريمة والدقيق وامزجيهم جيداً.






عندما يبدأ المزيج يثقل أضيفي التوابل كلها.








اخلطى البشاميل جيداً حتى تصلي للقوام المطلوب( متوسط).







ضعي القليل من البشاميل فى قعر الصينية.







رصى نصف كمية البطاطس.








قطعى الخرشوف شرايح وأضيفيها للبطاطس.







ضعي شرايح الشيدر.








رصى باقى البطاطس والخرشوف طبقة تانية للصينية.








ضعي باقى البشاميل على الخضار.






وزعى الجبنة الموزاريلا على وش الصينية وأدخليها الفرن 45 دقيقة وضعيها تحت الشواية قليلاً كي يحمر سطحها








وهذا الشكل النهائى وبالف هنا وشفا.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق