جريدة غزل قلوب مصرية رئيس التحرير: نشوى القاضى
ارز بالبشاميل والفراخ
معالق زبدة
4 كوبايات ارز
لتر مياه
مكعب مرقة دجاج من كنور
ملح
فلفل اسود
زيت زيتون
بصلة صغيرة
1\2 كيلو صدور فراخ
معلقة صغيرة زعتر
500 جرام بسلة بالجزر
لتر لبن
كيس خلطة البشاميل من كنور
250 جرام جبنة موتزاريلا
في حلة صغيرة، هنحط ٤ معالق زبدة، و ٤ كوبايات رز. علي الجانب، هنجيب كوباية طبخ و نحط ١ لتر مياه و مكعب مرقة دجاج كنور و نخلطهم و نزودهم على الأرز.
بعدين، هنزود علي الارز ملح و فلفل، و نسيبه يغلي علي نار هادية لمدة ٢٠ دقيقة.
في حلة كبيرة، هنحط معلقتين زيت زيتون، بصلة متقطعة صغير, فصين ثوم و بعدين ٥٠٠جرام صدور فراخ.
بعدين, هنحط معلقة زعتر، ملح، فلفل إسود و٥٠٠ جرام بسلة و جزر.
في حلة صغيرة، هنحط ١ لتر لبن و كيس خلطة البشاميل من كنور و نخلط كويس.
فى طبق غويط، هنزود الأزر و و نص خليط البشاميل.
في بايركس، هنحط طبقة من الأرز بالبشاميل، و بعدين طبقة من الفراخ و البسلة و الجزر و أخر حاجة طبقة تانية من الأرز بالبشاميل.
اخر خطوة هنحط النص التاني من خليط البشاميل و عليهم ٢٥٠ج جبنة موزاريلا.
بعدين, هندخل البايركس في الفرن لمدة ٢٠ دقيقة علي درجة حرارة ٢٠٠.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
رسالة أحدث
رسالة أقدم
الصفحة الرئيسية
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق