عادات طبخ سيئة.. ابتعدي عنها

6 عادات طبخ سيئة ابتعدي عنها

الطبخ من العادات اليومية التي على كل سيدة تعمله، وكل فتاة مقبلة على الزواج تحاول أن تتعلم كيف تتطبخ جيدًا، لكن إذا أردتِ أن تبدئي في المطبخ يوجد بعض النصائح الخاطئة التي من الممكن أن تكوني سمعتها من أحد أصدقائك، نقدمها لكِ اليوم حتى تتجنبيها، وهي:

1- أحيانًا قد تكوني غير مهتمة بتسخين المقلاة جيدًا قبل استخدامها، لكن هذا الأمر مهم جدًا لكي تطبخي جيدًا، لأنه حين يتم استخدامها بدون أن يسخن الزيت فيها أولًا، هذا يسبب امتصاص الاكل لكمية كبيرة منه، وطبعًا هذا الأمر يعتبر ضار جدًا بالصحة.

2- كثير من السيدات لديهم عادة إضافة الملح إلى الطعام بعد أن يستوي، لكن هذا الأمر سيء للغاية لأن بذلك يستهلك الطعام كمية كبيرة منه، الأمر الذي يضر كثيرًا بالصحة، الأفضل أن تضيفي كمية متوسطة من الملح، حتى يتفاعل مع باقية المكونات، وبعد أن تنتهي من الطبخ تذوقي الطعام فإذا احتاج إلى الملح أضيفي القليل منه.

3- يوجد بعد السيدات حين يقومون بتجربة وصفة طعام جديدة يقرأون الوصفة سريعًا ويغفلون عن وضع بعض المكونات، الأمر الذي يجعلها تحصل في النهاية على وجبة غريبة وطعمها غير مستحب، لهذا عليكِ الإلتزام بالكميات والمقادير المكتوبة وخطوات تحضيرها.

4- أحيانًا قد تواجهين مشكلة تقطيع اللحوم أو الدجاج، لهذا يفضل استخدام ادوات تقطيع حادة، وإذا لم يكن لديكِ سوى السكاكين القديمة فمن الأفضل أن تقومي بسنها حتى تصبح حادة، لكي تقطعي بها بشكل صحيح.

5- حين تستخدمين كمية كبيرة من الدقيق خلال تحضير المعجنات، قد يتسبب ذلك في الحصول على نتيجة غريبة، لأن بعض السيدات اعتادوا على وضع الدقيق بالكوب أو الفنجان، لكن من الأفضل أن تستخدمي مكيال الدقيق للحصول على المقدار المناسب ونتيجة جيدة، وهو موجود بأحجام صغيرة في المحلات.

6- وضع الزبدة في الثلاجة لا يجعل قوامها متماسك، لأن كثرة تعرضها لدرجات الحرارة المختلفة يتسبب ذلك في إضافة البكتيريا الضارة لها، الطريقة الصحيحة هي أن تقومي بتخزينها في درجة حرارة المنزل، بشرط أن تكون مغطاه جيدًا.

7- بتسيبي اللحوم تفك بره التلاجة:

درجات الحرارة من 41 درجة الي 140 درجة فهرنهايت مابين الدرجات دي المواد الغذائية كفيله إنها يكون فيها بكتيريا خطيرة وضارة جدا عشان كده أفضل حل إنك تذوبي اللحوم في التلاجة او الميكرويف، يعني ماتسيبهاش تفك بره في درجة حرارة الغرفة العادية. 

8- غسل اللحوم النية :

كلنا عندنا الفكرة أن احنا نغسل أي حاجه ونشطفها كويس حتي في اللحوم سواء كان لحوم، لحم خروف، فراخ وده غلط تماما لأنه بيسبب أضرار وبكتيريا ممكن توصل للمكان اللي حواليه والاسطح وكمان أدوات المطبخ .

9- تبريد الأكل قبل مايدخل التلاجة :

نفس فكرة ذوبان اللحوم ووجود بكتيريا خطيرة عشان كده غلط جدا إنك تسيبي أي منتج برة، دايما حطي الاكل مباشرة داخل التلاجة اول لما حرارته تبقى هادية، وسيبيه في التلاجة لمدة ساعة أو ساعتين.

10- بتدوقي الأكل عشان تتأكدي انه سليم:

كلنا لما نيجي نجرب أكل سبناه بره كتير أو جوه التلاجة فترة كبيرة بنشوف شكله أو نشم ريحته الأول، وده برده غلط لأن مستحيل تتعرفي علي البكتيريا الموجودة بالطريقة دي وان فيه بكتيريا صغيرة جدا ماتغيرش الطعم ولا الريحة وممكن تسبب تسمم خطير للاسف، عشان كده ديما اتخلصي من اي منتج عندك شك أنه فاسد .

11- تجربة العجين الخام :

تقريبا معظمنا بيحب يدوق العجين وخصوصا عجين الكيك والكب كيك والمعجنات قبل ما يتخبز،  بس للاسف ده طلع ضار جدا لأن البيض اللي بيكون موجود بيكون ني وفيه بكتيريا السالومنيلا، وكمان الدقيق ممكن يكون فيه نوع اسمه الاشريكية القولونية وممكن تسبب عدوي سيئة تسبب مرض شديد.

12- تتبيل اللحم أو السمك بالخارج :

ده طبعا غلط كبير لأنك ممكن تتعرضي للتسمم بسبب ظهور البكتيريا وتراكمها على اللحوم أو الأسماك وحتى منتجات الدجاج وهي بره التلاجة، فحتى لو هتبليها او هتنقعيها ضروري جدا جدا تحطيها في التلاجة فوراً. 

13- طبخ اللحوم والأسماك غلط:

الأكل هيكون ديما آمن ونظيف لما يسخن علي درجة حرارة معينة ودي أفضل طريقة عشان تضمني اختفاء البكتيريا، عشان كده اتأكدي دايما انك تسوي اللحوم والفراخ والاسماك بشكل جيد لحد تمام النضج في درجة حرارة متوسطة لعالية. 

14- عدم غسل اليد قبل الطبخ :

البكتيريا بتعيش في كل مكان وعلي جميع الأسطح بما فيهم الايد، مابالك انتي لمستي كام سطح بايدك خلال يومك؟، فلما تيجي تجهزي الأكل وانتي مش غاسله ايدك هتنقلي كل البكتيريا للأكل. وطبعا ماتنسيش تغسلي ايدك كويس بعد ما تخلصي .

15- شراء الدجاج المحقون بمحلول الملح او فيه ماية :

بعض شركات الدواجن او اللحوم بتضيف محلول ملحي او مياة في المنتجات دي عشان حجمها يزيد، أو لحفظها طبعا المنتجات دي مش آمنة فعشان كده خلي بالك وانتي بتشتري المنتجات دي وتقري مكوناتها كويسن وتجنبيها بشكل كامل، حاولي تعتمدي اكتر على المنتجات الفريش. 

16- تعريض العسل لدرجة حرارة عالية :

العسل بيدخل في طبخات كتيرة حلوة وحادقة،  لما بيتعرض لدرجة حرارة عاليك للاسف بيفقد جودته وقيمته الغذائية وكمان ممكن يسبب بعض المركبات السرطانية عشان كده حاولي متحطيش العسل مع المشروبات السخنة .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق